Belangrijke deelnemer informatie

Hoe kom ik er

De Watertoren is gelegen aan de Communicatieweg 12 Oost in Assendelft. Parkeren op het terrein van de Watertoren zelf is niet mogelijk. Parkeren aan de dijk is niet toegestaan. Aan de overkant van de Nauernasche Vaart is een parkeerplaats gelegen met een beperkte capaciteit. Van daaruit is het 8 minuten lopen naar de Watertoren. Omdat het aantal parkeerplaatsen beperkt is, raden we iedereen – deelnemers én toeschouwers – aan om indien mogelijk lopend, per fiets of middels OV te komen. Er stopt een bus vlak voor de Watertoren (lijn 65 en 67).

Melden

Het event start om 09.00 uur. Vertrek op tijd, zorg dat je een half uur vóór aanvang van het door jou gekozen tijdslot aanwezig bent. Meld je tijdig aan bij de organisatie. We controleren je ticket(s) en nemen de ondertekende disclaimer(s) in ontvangst. Op dit punt worden geen tickets meer verkocht.

Na controle en zodra het voor jou geldende tijdslot ingaat, treffen medewerkers van Industrieel Klimmen  samen met jou de nodige voorbereidingen en ga je met de lift naar de 9e verdieping van de toren. Vanaf daar neem je de trap naar de 10e verdieping, daar word je opgevangen door de organisatie en instructeurs van Industrieel Klimmen.

Let op: Het buitenterrein en de begane grond van de toren (incl. toiletgroepen) is voor iedereen toegankelijk, alleen deelnemers met een ticket hebben toegang tot de bovenste verdieping van de toren.

Tips voor het abseilen

 • Draag gemakkelijk zittende, warme kleding en stevige schoenen.
 • Zorg dat al je zakken leeg zijn en dat je geen spullen bij je draagt die je tijdens het abseilen kunt verliezen en die naar beneden kunnen vallen (bijv. telefoon, pet, etc.). Dit is voor de veiligheid van de instructeurs en toeschouwers beneden.

You did it!

Heb je de afdaling werkelijk gedaan, dan kun je het bewijs daarvan – in de vorm van een echt certificaat – afhalen bij de organisatie. Blijf gerust nog even “hangen” op het gezellige festivalterrein om na te genieten van je afdaling. Je kunt er tegen (contante) betaling een hapje en een drankje kopen.

Voorwaarden

Bij de aanschaf van je ticket(s) heb je ingestemd met onze voorwaarden. Voor de volledigheid vind je ze hieronder nog eens:

 • Je bent 6 jaar of ouder, kinderen onder de 18 jaar zijn onder begeleiding van een ouder, de organisatie kan om legitimatie vragen.
 • Je bent gezond van lijf en leden.
 • Je weegt maximaal 125 kilogram (bij twijfel zullen we jouw gewicht meten).
 • Je bent niet onder invloed van drank en/of verdovende middelen.
 • Er volgt geen restitutie van de ticketkosten als je niet aan één van de bovenstaande voorwaarden voldoet.
 • Je dient 30 minuten voor het gekozen tijdslot aanwezig te zijn. Als je van 11:00 tot 12:00 hebt geboekt, dan dien je om 10:30 uur aanwezig te zijn.
 • Het abseilen is geheel op eigen risico, wij dragen geen verantwoordelijkheid voor persoonlijk letsel en/of schade aan jouw of andermans eigendommen.
 • Indien je door plotseling opkomende angst of welk andere reden dan ook, niet meer wil of kan abseilen, dan zal geen restitutie van de ticketkosten worden verleend.
 • Indien het weer ons in de steek laat, zullen wij het evenement verplaatsen naar een nog te bepalen nieuwe datum. Het aangekochte ticket blijft geldig en kan worden gebruikt op de nieuwe datum. Het ticket dient wel getoond te worden op de nieuwe datum.
 • De organisatie, RotaryClub de Zaan-Zaandijk en de medewerkers van Industrieel Klimmen, behouden zich het recht voor, indien naar hun oordeel enige onveilige situatie ontstaat en/of zal ontstaan, de activiteiten te staken of op te schorten.

 

Afgelast?

Zoals in de voorwaarden is vermeld, kan het event worden afgelast als de weersomstandigheden het niet toelaten om veilig te abseilen.  Uiteraard zullen we dit zo tijdig mogelijk communiceren via Facebook en de website, en direct een alternatieve datum vaststellen. Aangekochte tickets blijven geldig, bewaar de  bevestiging dus goed